Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z czerwonej soczewicy z boczniakami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony czosnek, cebulę i podsmażamy. 2. Dodajemy pokrojone w paski kapelusze boczniaków oraz przyprawy, smażymy kilka minut.
Dolewamy 1/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, aż boczniaki zmiękną, dodajemy bulion.
Soczewicę płuczemy i gotujemy osobno, część miksujemy.
Całe ziarna i zmiksowaną część dodajemy do zupy.
Doprawiamy.
Czas przygotowania: ok. 15 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia