Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z czerwonej soczewicy z boczniakami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2214
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1308
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3474
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1086
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2214
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1308
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3474
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1086
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony czosnek, cebulę i podsmażamy. 2. Dodajemy pokrojone w paski kapelusze boczniaków oraz przyprawy, smażymy kilka minut.
Dolewamy 1/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem, aż boczniaki zmiękną, dodajemy bulion.
Soczewicę płuczemy i gotujemy osobno, część miksujemy.
Całe ziarna i zmiksowaną część dodajemy do zupy.
Doprawiamy.
Czas przygotowania: ok. 15 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia