Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień tuż tuż,a co za tym idzie czas zup z dyni,jednak czemu nie gościć jej już teraz?;) Smaczna,sycąca zupa z chrupiącymi grzankami ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 283
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2744
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14424
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 283
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2744
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14424
Składniki
Obieram dynie,przekrajam i oczyszczam z nasion. Kroje w kostkę.
Cebulke kroje w kosteczkę.
Dwie łyżki masła rozgrzewam w garnku,poczym duszę na nim dynię i cebulkę.
Pomidory sparzam,obieram ze skórki i kroję w kostkę,ziemniaki także.
Dodaje pomidory i ziemniaki do garnka z dynią,solę,mieszam i zalewam 1,5 l wody.Przykrywam i gotuję 30 minut.
Po tym czasie zupe blenduje. Dodaje groszek zielony,posiekany szczypiorek,resztę masła i podsmażone na złoto grzanki. Smacznego!:)