Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień tuż tuż,a co za tym idzie czas zup z dyni,jednak czemu nie gościć jej już teraz?;) Smaczna,sycąca zupa z chrupiącymi grzankami ;)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7025
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7025
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1132
Składniki
Obieram dynie,przekrajam i oczyszczam z nasion. Kroje w kostkę.
Cebulke kroje w kosteczkę.
Dwie łyżki masła rozgrzewam w garnku,poczym duszę na nim dynię i cebulkę.
Pomidory sparzam,obieram ze skórki i kroję w kostkę,ziemniaki także.
Dodaje pomidory i ziemniaki do garnka z dynią,solę,mieszam i zalewam 1,5 l wody.Przykrywam i gotuję 30 minut.
Po tym czasie zupe blenduje. Dodaje groszek zielony,posiekany szczypiorek,resztę masła i podsmażone na złoto grzanki. Smacznego!:)