Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień tuż tuż,a co za tym idzie czas zup z dyni,jednak czemu nie gościć jej już teraz?;) Smaczna,sycąca zupa z chrupiącymi grzankami ;)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1523
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1523
Składniki
Obieram dynie,przekrajam i oczyszczam z nasion. Kroje w kostkę.
Cebulke kroje w kosteczkę.
Dwie łyżki masła rozgrzewam w garnku,poczym duszę na nim dynię i cebulkę.
Pomidory sparzam,obieram ze skórki i kroję w kostkę,ziemniaki także.
Dodaje pomidory i ziemniaki do garnka z dynią,solę,mieszam i zalewam 1,5 l wody.Przykrywam i gotuję 30 minut.
Po tym czasie zupe blenduje. Dodaje groszek zielony,posiekany szczypiorek,resztę masła i podsmażone na złoto grzanki. Smacznego!:)