Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z fasolką i groszkiem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22341
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13860
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43298
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 533
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 464
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22341
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13860
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43298
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 533
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 464
Składniki
Marchewki obierz, umyj, pokrój w ukośne talarki. Cebulę drobno posiekaj. Fasolkę umyj, usuń końcówki, przekrój na pół. Strąki groszku cukrowego oraz bób opłucz pod bieżącą wodą. Z kiełbasy zdejmij skórkę, a z mięsa uformuj średniej wielkości kulki. Obsmaż je na rumia no na mocno rozgrzanym oleju.
Bób włóż do garnka, wlej wodę, dodaj 1 łyżeczkę cukru oraz soli. Gotuj aż zmięknie (15-20 min). Natychmiast schłodź w lodowatej wodzie, nastę pnie obierz ze skórki. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulę; mieszając – zeszklij. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę. Mieszając smaż 2-3 min. Wlej gorący bulion, dodaj fasolkę.
Gotuj na małym ogniu 25-30 min aż warzywa zmiękną. Dodaj groszek cukrowy oraz mięsne kulki, całość gotuj jeszcze ok. 5 min. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj ugotowany bób i podgrzewaj jeszcze ok. 2 min. Dodaj śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki.
70 minut. Porcja: 290 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie