Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z kawałkami łososia"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8915
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21889
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 540
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8915
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21889
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 540
Składniki
Filety pokrój, przesmaż na maśle. Włóż do garnka. Dodaj listek laurowy i ziele angielskie, wlej 6 szklanek wody, gotuj 5 min. Wyjmij łososia, wywar pozostaw.
Por oczyść z zewnętrznych liści, odetnij ciemnozielone końce. Przekrój wzdłuż, wypłucz, a następnie drobno poszatkuj. Ziemniaki obierz, pokrój w kosteczkę.
Marchewki oczyść, pokrój. W garnku rozpuść masło. Wrzuć krążki pora. Duś, mieszając, ok. 10 minut. Dodaj ziemniaki i marchewkę. Wlej wywar z gotowania łososia.
Zupę gotuj jeszcze 15-20 minut. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wrzuć kawałki łososia. Posyp posiekanym koperkiem. Udekoruj listkami natki.
Czas ok. 50 min; porcja – 340 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety