Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5815
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Fasolkę umyj, osusz, usuń końcówki i ewentualnie łyko. Pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki obierz, umyj, pok- rój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Do miski włóż mięso, dodaj jajko oraz bułkę tartą, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj kuleczki.
Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Włóż boczek, mieszając smaż, aż zacznie się z niego wytapiać tłuszcz. Następnie dodaj cebulę; mieszając – zeszklij. Przełóż do miseczki. Na patelni obsmaż na rumiano mięsne kuleczki.
Do garnka włóż ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Wlej bulion, gotuj 15-20 min, aż fasolka będzie miękka. Wyjmij ją z bulionu i osącz na sicie. Bulion z ziemniakami gotuj jeszcze 5-10 min, aż ziemniaki będą miękkie. Ziemniaki z niewielką ilością bulionu rozdrobnij blenderem.
Dodaj pozostały bulion aż do uzyskania pożądanej konsystencji zupy. Wlej śmietankę, dodaj ugotowaną fasolkę, boczek z cebulą oraz klopsiki. Podgrzej.
50 minut Porcja: 490 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie