Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 796
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12530
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 796
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12530
Składniki
Z masła i mąki zrobić zasmażkę.
Wlać bulion, mieszając zagotować, Zmniejszyć ogień, gotować 10 minut.
Ziemniaki pokroić w kosteczkę, a marchewkę w plasterki.
Świeże grzybki umyć, te większe również pokroić i włożyć do wywaru razem z ziemniakami i marchewką.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem (jak kto lubi).
Gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Zupę wymieszać ze śmietaną, na koniec dodać zieleninę. Przyprawić octem winnym.
Podawać z jajkiem na twardo.
Wiele lat temu znalazłam ten przepis w jakiejś gazecie i od tamtej pory co roku serwuję ten przysmak mojej rodzince