Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługi czas przygotowania, zaskakuje smakiem.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1122
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1075
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2131
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1122
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1075
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2131
Składniki
Piers umyć i pokroic w kostkę 1/1 cm. Zagotować w niewielkiej ilosci wody. Odcedzic. Umyć garnek i wyplukac ugotowane mieso pod bierzaca wodą. Zagotowć ok. 1,5l wody, dodac kostki rosolowe oraz ugotowanego kuraczka i przyprawe curry Na tym etapie można tez dodac sól i pieprz. Mandarynki rozdrobnic i wlac do gotujacego sie miesa razem z syropem z puszek. Zupa musi lekko wrzeć, dodać smietanę, tak, żeby sie nie zwarzyła. Na koniec drobno posiekany szczypiorek. Ja dodaje jeszcze kilka wiorków swiezego imbiru. Zupa nie powinna byc słodka, raczej lekko pikantna. Podawac gorące. SMACZNEGO!