Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługi czas przygotowania, zaskakuje smakiem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2812
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 737
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2812
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 737
Składniki
Piers umyć i pokroic w kostkę 1/1 cm. Zagotować w niewielkiej ilosci wody. Odcedzic. Umyć garnek i wyplukac ugotowane mieso pod bierzaca wodą. Zagotowć ok. 1,5l wody, dodac kostki rosolowe oraz ugotowanego kuraczka i przyprawe curry Na tym etapie można tez dodac sól i pieprz. Mandarynki rozdrobnic i wlac do gotujacego sie miesa razem z syropem z puszek. Zupa musi lekko wrzeć, dodać smietanę, tak, żeby sie nie zwarzyła. Na koniec drobno posiekany szczypiorek. Ja dodaje jeszcze kilka wiorków swiezego imbiru. Zupa nie powinna byc słodka, raczej lekko pikantna. Podawac gorące. SMACZNEGO!