Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedługi czas przygotowania, zaskakuje smakiem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3282
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3282
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Piers umyć i pokroic w kostkę 1/1 cm. Zagotować w niewielkiej ilosci wody. Odcedzic. Umyć garnek i wyplukac ugotowane mieso pod bierzaca wodą. Zagotowć ok. 1,5l wody, dodac kostki rosolowe oraz ugotowanego kuraczka i przyprawe curry Na tym etapie można tez dodac sól i pieprz. Mandarynki rozdrobnic i wlac do gotujacego sie miesa razem z syropem z puszek. Zupa musi lekko wrzeć, dodać smietanę, tak, żeby sie nie zwarzyła. Na koniec drobno posiekany szczypiorek. Ja dodaje jeszcze kilka wiorków swiezego imbiru. Zupa nie powinna byc słodka, raczej lekko pikantna. Podawac gorące. SMACZNEGO!