Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z młodymi porami"
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 222
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 475
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 73
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 222
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 475
Składniki
Oczyść i pokrój drobno pory. Obierz i pokrój w słupki (lub zetrzyj) marchewkę. Na rozgrzanym oleju przesmaż ryż, aż będzie złoty, podlej porcjami bulionem. W osobnym naczyniu przesmaż pory, aż będą zupełnie miękkie (ok. 7 min). Lekko posól. Odstaw (pory można zmiksować, jeśli wolisz kremową konsystencję).
Bulion z ryżem gotuj ok. 15 min, wówczas ryż powinien być już zupełnie miękki. Dodaj pory i marchewkę oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, gotuj jeszcze 20 minut. Zupę dopraw do smaku.Źródło: Świat kobiety