Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z młodymi porami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1867
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1867
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Oczyść i pokrój drobno pory. Obierz i pokrój w słupki (lub zetrzyj) marchewkę. Na rozgrzanym oleju przesmaż ryż, aż będzie złoty, podlej porcjami bulionem. W osobnym naczyniu przesmaż pory, aż będą zupełnie miękkie (ok. 7 min). Lekko posól. Odstaw (pory można zmiksować, jeśli wolisz kremową konsystencję).
Bulion z ryżem gotuj ok. 15 min, wówczas ryż powinien być już zupełnie miękki. Dodaj pory i marchewkę oraz pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, gotuj jeszcze 20 minut. Zupę dopraw do smaku.Źródło: Świat kobiety