Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pęczakiem i grzybami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Składniki
Piersi z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Marchewki i pora pokrój w plastry, ziemniaki w kostkę. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane, podsmaż mięso, mieszając. Dodaj pora, marchewkę i grzyby, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Zalej je 1,5 l wody, dodaj przyprawy, gotuj pół godziny na małym ogniu.
Kaszę opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą. Dokładnie osącz. Dodaj do zupy, gotuj na małym ogniu. W drugim garnku ugotuj pokrojone ziemniaki. Dodaj je do zupy.
Gotuj zupę jeszcze 10-15 minut. Podawaj ją ze szczypiorkiem lub natką.Źródło: Dobry Tydzień