Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z porów z lanymi kluskami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 1,80 zł.
Obraną cebulę kroimy w kostkę, oczyszczone pory przekrawamy na pół, a następnie w paski. Obrywamy listki rozmarynu.
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i pory, pilnując, aby się nie zrumieniły. Zalewamy bulionem, doprawiamy pieprzem i solą, gotujemy 15–20 minut.
Przygotowujemy kluski: do roztrzepanego jajka dodajemy mąkę i chwilę ucieramy, aby powstała puszysta, lekko lejąca się masa. Tak przygotowane ciasto wylewamy cienkim strumieniem przez widelec na wrzącą zupę. Chwilę gotujemy.
Zupę zabielamy śmietaną i dodajemy rozmaryn. Rozlewamy na talerze i przed podaniem posypujemy tartym żółtym serem typu parmezan.
Wartość odżywcza porcji 240 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia