Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z porów z lanymi kluskami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118339
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8470
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2232
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1581
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 1,80 zł.
Obraną cebulę kroimy w kostkę, oczyszczone pory przekrawamy na pół, a następnie w paski. Obrywamy listki rozmarynu.
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i pory, pilnując, aby się nie zrumieniły. Zalewamy bulionem, doprawiamy pieprzem i solą, gotujemy 15–20 minut.
Przygotowujemy kluski: do roztrzepanego jajka dodajemy mąkę i chwilę ucieramy, aby powstała puszysta, lekko lejąca się masa. Tak przygotowane ciasto wylewamy cienkim strumieniem przez widelec na wrzącą zupę. Chwilę gotujemy.
Zupę zabielamy śmietaną i dodajemy rozmaryn. Rozlewamy na talerze i przed podaniem posypujemy tartym żółtym serem typu parmezan.
Wartość odżywcza porcji 240 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia