Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z selerem naciowym"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8586
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8586
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Skrzydełka umyj, włóż do garnka. Zalej 1,2 l wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 30 minut na małym ogniu.
Do zupy dodaj pokrojony w plasterki seler naciowy i dymki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj 15 minut. Przypraw solą, pieprzem i gałązkami rozmarynu.
Dla zaostrzenia smaku możesz dodać sos sojowy lub przyprawę maggi. Podawaj z pieczywem razowym.Źródło: Dobry Tydzień