Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z selerem naciowym"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1946
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Skrzydełka umyj, włóż do garnka. Zalej 1,2 l wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj włoszczyznę, przyprawy, gotuj 30 minut na małym ogniu.
Do zupy dodaj pokrojony w plasterki seler naciowy i dymki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj 15 minut. Przypraw solą, pieprzem i gałązkami rozmarynu.
Dla zaostrzenia smaku możesz dodać sos sojowy lub przyprawę maggi. Podawaj z pieczywem razowym.Źródło: Dobry Tydzień