Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zielona i orzezwiajaca
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
Umyj starannie warzywa.Obierz je ze skorki i pokroj w talarki.Zagotuj w garnku wode ze szczypta soli.Kiedy zawartosc garnka zacznie wrzec,wrzuc do niego ostroznie warzywne talarki.Gotuj je okolo 10 minut az beda miekkie.
Obierz cebule i pokroj ja w drobna kostke.Rozpusc na patelni maslo.Uwazaj aby sie nie przypalilo.Potem wrzuc na nie pokrojona cebulke i podsmazaj ja tak dlugo az sie zeszkli.
Wyjmij lyzka cedzakowa ugotowane warzywa,a do wywaru wrzuc groszek i zeszklona cebulke.Gotuj je kilka minut aby groszek zmiekl.
Gdy troche przestygnie,wylow kilkadziesiat groszkow do dekoracji i wloz je do miseczki.Pozostale zmiksuj.Rozlej zupe do miseczek.Do kazdej porcji dodaj lyzke smietanki i dziesiec groszkow.