Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z soczewicy"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 324
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36353
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 443
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 324
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36353
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 443
Składniki
Soczewicę namocz w zimnej wodzie na 12 godzin. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż je na 5 łyżkach oliwy, powinny się zeszklić, ale nie zrumienić.
Oczyść paprykę i pokrój w kostkę, następnie dodaj do cebuli i czosnku. Duś razem około 10 min. Dodaj łyżkę słodkiej papryki i krótko podsmaż.
Marchewki i pora pokrój w talarki i razem z odcedzoną soczewicą wsyp do bulionu. Kiedy zawrze, zmniejsz ogień, dodaj podsmażone warzywa i gotuj na małym ogniu około 2 godzin. Zupa powinna być bardzo gęsta.
Czas przygotowania: 150 minut. 130 kcal/1 porcja.
Koszt: do 12 zł.Źródło: