Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z soczewicy"
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8621
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 88
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 191
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8621
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 88
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 191
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 175
Składniki
Soczewicę namocz w zimnej wodzie na 12 godzin. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż je na 5 łyżkach oliwy, powinny się zeszklić, ale nie zrumienić.
Oczyść paprykę i pokrój w kostkę, następnie dodaj do cebuli i czosnku. Duś razem około 10 min. Dodaj łyżkę słodkiej papryki i krótko podsmaż.
Marchewki i pora pokrój w talarki i razem z odcedzoną soczewicą wsyp do bulionu. Kiedy zawrze, zmniejsz ogień, dodaj podsmażone warzywa i gotuj na małym ogniu około 2 godzin. Zupa powinna być bardzo gęsta.
Czas przygotowania: 150 minut. 130 kcal/1 porcja.
Koszt: do 12 zł.Źródło:
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 114
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4392