Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z zielonego groszku i mięty"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
W dużym rondlu rozpuść na średnim ogniu masło. Pora obierz i pokrój w krążki. Przełóż go do rondla wraz z czosnkiem i smaż 5-6 minut.
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do pora, zalej bulionem i wodą. Wrzuć zielony groszek. Zagotuj, następnie przykryj i gotuj na małym ogniu 15-20 minut.
Dodaj listki mięty, połowę twarożku i tylko zagotuj. Zdejmij zupę z ognia, zmiksuj ją na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rozlej zupę na talerze. Do każdej porcji dodaj kleks z twarożku i kilka listków rukoli. Podawaj z ćwiartkami cytryny do wyciśnięcia.
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 30 min • 245 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia