Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z zielonego groszku i mięty"
Zupa groszkowa - jednakże nie w formie popularnego ostatnio kremu. Tak przygo...
Odsłon: 2345
W upały piję dużo wody, w tym roku wzbogaciłam ją syropem z mięty.Świetnie sm...
Odsłon: 10339
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 11
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 11
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Składniki
W dużym rondlu rozpuść na średnim ogniu masło. Pora obierz i pokrój w krążki. Przełóż go do rondla wraz z czosnkiem i smaż 5-6 minut.
Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do pora, zalej bulionem i wodą. Wrzuć zielony groszek. Zagotuj, następnie przykryj i gotuj na małym ogniu 15-20 minut.
Dodaj listki mięty, połowę twarożku i tylko zagotuj. Zdejmij zupę z ognia, zmiksuj ją na gładki krem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rozlej zupę na talerze. Do każdej porcji dodaj kleks z twarożku i kilka listków rukoli. Podawaj z ćwiartkami cytryny do wyciśnięcia.
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 30 min • 245 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia
Przepisy Zupy
Zupy
zupa krem z podgrzybków
Zupy
Zupa ogórkowa
Zupy
Wielkanocy żurek w chlebku
Zupy
Zupa Minestrone
zupa krem z podgrzybków
Dobrze jest się rozgrzać porcją gorącej zupy, a gdy z ostatniego sezonu zosta...
Odsłon: 68
Zupa ogórkowa
Pyszna zupa ogórkowa, która x dziecinstwa pamięta chyba każdy z nas, ten słod...
Odsłon: 53