Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze świeżych grzybów"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 157
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 157
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 98
Składniki
45 min • Porcja 50 kcal • Przepis na 4 porcje
Grzyby czyszczę, płuczę, kroję w kostkę. Cebulę obieram, siekam, szklę na maśle. Dodaję grzyby, duszę, aż woda odparuje. Wrzucam pokrojone – w krążki marchew i w kosteczkę seler. Smażę 2-3 minuty.
Wywar zagotowuję, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz ziarnisty. Gotuję 10 min, po czym dodaję grzyby podsmażone z warzywami, gałązki lubczyku i pietruszki, makaron, doprawiam solą i chwilę jeszcze gotuję.
Pod koniec doprawiam zupę świeżo zmielonym pieprzem i zabielam śmietaną. Dekoruję listkami pietruszki.
Bożena Ziarno z WęgrcówŹródło: Kobieta i życie