Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze świeżych grzybów"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2055
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4042
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 702
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2055
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4042
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
45 min • Porcja 50 kcal • Przepis na 4 porcje
Grzyby czyszczę, płuczę, kroję w kostkę. Cebulę obieram, siekam, szklę na maśle. Dodaję grzyby, duszę, aż woda odparuje. Wrzucam pokrojone – w krążki marchew i w kosteczkę seler. Smażę 2-3 minuty.
Wywar zagotowuję, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz ziarnisty. Gotuję 10 min, po czym dodaję grzyby podsmażone z warzywami, gałązki lubczyku i pietruszki, makaron, doprawiam solą i chwilę jeszcze gotuję.
Pod koniec doprawiam zupę świeżo zmielonym pieprzem i zabielam śmietaną. Dekoruję listkami pietruszki.
Bożena Ziarno z WęgrcówŹródło: Kobieta i życie