Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze świeżych grzybów"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119008
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8817
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2797
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119008
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8817
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2797
Składniki
45 min • Porcja 50 kcal • Przepis na 4 porcje
Grzyby czyszczę, płuczę, kroję w kostkę. Cebulę obieram, siekam, szklę na maśle. Dodaję grzyby, duszę, aż woda odparuje. Wrzucam pokrojone – w krążki marchew i w kosteczkę seler. Smażę 2-3 minuty.
Wywar zagotowuję, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz ziarnisty. Gotuję 10 min, po czym dodaję grzyby podsmażone z warzywami, gałązki lubczyku i pietruszki, makaron, doprawiam solą i chwilę jeszcze gotuję.
Pod koniec doprawiam zupę świeżo zmielonym pieprzem i zabielam śmietaną. Dekoruję listkami pietruszki.
Bożena Ziarno z WęgrcówŹródło: Kobieta i życie