Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ze świeżych grzybów"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 200
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 430
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 638
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 200
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 430
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 638
Składniki
45 min • Porcja 50 kcal • Przepis na 4 porcje
Grzyby czyszczę, płuczę, kroję w kostkę. Cebulę obieram, siekam, szklę na maśle. Dodaję grzyby, duszę, aż woda odparuje. Wrzucam pokrojone – w krążki marchew i w kosteczkę seler. Smażę 2-3 minuty.
Wywar zagotowuję, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz ziarnisty. Gotuję 10 min, po czym dodaję grzyby podsmażone z warzywami, gałązki lubczyku i pietruszki, makaron, doprawiam solą i chwilę jeszcze gotuję.
Pod koniec doprawiam zupę świeżo zmielonym pieprzem i zabielam śmietaną. Dekoruję listkami pietruszki.
Bożena Ziarno z WęgrcówŹródło: Kobieta i życie