Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa ze szparagami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Szparagi, marchewkę, pietruszkę obierz i umyj. Pierś kurczaka pokrój w paski.
Zagotuj 2 l wody w szerokim garnku, dodaj sól, cukier i sok z cytryny. Włóż szparagi i ugotuj je na miękko. Do tego samego wywaru dodaj obierki ze szparagów. Gotuj na ogniu 20 minut.
Na rozgrzanym oleju przesmaż kurczaka. Zalej go wywarem, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotuj 20 minut.
Na koniec dorzuć szparagi i dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Dopraw całość pieprzem i posyp natką pietruszki.Źródło: Kurier TV