Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i pyszny żurek w wersji wege
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22816
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15234
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4923
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45845
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 770
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22816
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15234
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4923
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45845
Składniki
Wlać wodę do garnka, dodać pokrojony czosnek, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 30 minut.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną drobno cebulę, pokrojone kiełbaski sojowe i smażyć aż cebula będzie miała złoty kolor, a kiełbaski sojowe będą dobrze zarumienione.
Cebulę i kiełbaski sojowe dodać do gotującej się wody, a następnie wlać żurek (zakwas).
Gdy całość się zagotuje, dodać sól wędzoną, chrzan, roztarty w dłoniach majeranek i doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez ok. 10 minut.
Żurek można podawać z tofu, jajkiem lub ze śmietaną.