Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i pyszny żurek w wersji wege
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 625
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9654
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 625
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9654
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 83
Składniki
Wlać wodę do garnka, dodać pokrojony czosnek, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu ok. 30 minut.
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną drobno cebulę, pokrojone kiełbaski sojowe i smażyć aż cebula będzie miała złoty kolor, a kiełbaski sojowe będą dobrze zarumienione.
Cebulę i kiełbaski sojowe dodać do gotującej się wody, a następnie wlać żurek (zakwas).
Gdy całość się zagotuje, dodać sól wędzoną, chrzan, roztarty w dłoniach majeranek i doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez ok. 10 minut.
Żurek można podawać z tofu, jajkiem lub ze śmietaną.