Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa z jabłkami"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37682
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3662
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 26
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37682
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3662
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 26
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Jabłka obrać, pozbawić nasion, miąższ pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka i porcjami wlewać ajerkoniak. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy, wymieszać mikserem.
Foremkę z kominkiem natłuścić, oprószyć tartą bułką. Napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Babkę studzić 5 minut w foremce, potem na kratce kuchennej. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco