Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa z jabłkami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Jabłka obrać, pozbawić nasion, miąższ pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka i porcjami wlewać ajerkoniak. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy, wymieszać mikserem.
Foremkę z kominkiem natłuścić, oprószyć tartą bułką. Napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Babkę studzić 5 minut w foremce, potem na kratce kuchennej. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco