Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Upiec biszkopt z 6 jaj. Następnie ugotować budyń i gdy przestygnie dodać kostkę masła. Rozetrzeć na puch, wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać beze i można całość polać krówką. Podaję przepis na mój biszkopt: ubić pianę z 6 jaj, następnie dodać 1 szklankę cukru, ucierać i dodać żółtka do utartej masy jajecznej dodać 1 szklankę mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Rozkręcić i dodać pianę z 6 jaj. Następnie wylać na blachę. Ja używam do tego biszkoptu blaszki o wymiarach 40-25. Zawsze piekę tylko taki biszkopt bo jest naprawdę dobry i zawsze wychodzi. Piec 30 minut w 155 stopniach.