Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie ciemnego biszkoptu kremu czekoladowego oraz wiśni polanych pyszną czekoladą
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 232
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 197
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 232
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 197
Składniki
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek.Białka ubić z cukrem dodać żółtka,olej a następnie mąkę, proszek i kakao.Ciasto dokładnie wymieszaj wylej na blachę wyłożyć papierem do pieczenia o wymiarach 36x25piec 25 minut w temperaturze 180 st.po ostudzeniu nasącz naparem z kawy.Budyń ugotuj według przepisu do gorącego dodaj czekoladę dokładnie wymieszaj zimny budyń utrzyj z masłem.Czekoladowy krem wyłóż na biszkopt na biszkopcie ułóż odsączone wiśnie wierzch polej czekoladami rozpuszczonymi w kąpieli wodnej (jeśli będą bardzo gęste możesz dodać łyżkę śmietany lub jogurtu) Schładzaj w lodówce.Smacznego.