Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie ciemnego biszkoptu kremu czekoladowego oraz wiśni polanych pyszną czekoladą
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek.Białka ubić z cukrem dodać żółtka,olej a następnie mąkę, proszek i kakao.Ciasto dokładnie wymieszaj wylej na blachę wyłożyć papierem do pieczenia o wymiarach 36x25piec 25 minut w temperaturze 180 st.po ostudzeniu nasącz naparem z kawy.Budyń ugotuj według przepisu do gorącego dodaj czekoladę dokładnie wymieszaj zimny budyń utrzyj z masłem.Czekoladowy krem wyłóż na biszkopt na biszkopcie ułóż odsączone wiśnie wierzch polej czekoladami rozpuszczonymi w kąpieli wodnej (jeśli będą bardzo gęste możesz dodać łyżkę śmietany lub jogurtu) Schładzaj w lodówce.Smacznego.