Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto zrobione z lenistwa... Nie miałem w domu margaryny, a pogoda nie zachęcała do spacerów do sklepu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Jabłka obrałem, wydrylowałem i obtoczyłem delikatnie w cynamonie. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli wlewałem olej ciągle mieszając. Proszek wymieszałem z mąką, przesiałem do masy jajecznej i delikatnie wymieszałem całość łyżką. Dodałem wiórki kokosowe i rodzynki. Z wierzchu posypałem jabłkami obtoczonymi w cynamonie.
Piekłem około 45 minut (suchy patyczek) w temperaturze 180 stopni. Swoje ciasto upiekłem w tortownicy z wkładką, idealna będzie foremka 20x30 cm.