Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto zrobione z lenistwa... Nie miałem w domu margaryny, a pogoda nie zachęcała do spacerów do sklepu.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 26
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 93
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 26
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 93
Składniki
Jabłka obrałem, wydrylowałem i obtoczyłem delikatnie w cynamonie. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli wlewałem olej ciągle mieszając. Proszek wymieszałem z mąką, przesiałem do masy jajecznej i delikatnie wymieszałem całość łyżką. Dodałem wiórki kokosowe i rodzynki. Z wierzchu posypałem jabłkami obtoczonymi w cynamonie.
Piekłem około 45 minut (suchy patyczek) w temperaturze 180 stopni. Swoje ciasto upiekłem w tortownicy z wkładką, idealna będzie foremka 20x30 cm.