Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto zrobione z lenistwa... Nie miałem w domu margaryny, a pogoda nie zachęcała do spacerów do sklepu.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1683
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1706
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1683
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1706
Składniki
Jabłka obrałem, wydrylowałem i obtoczyłem delikatnie w cynamonie. Jajka ubiłem z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli wlewałem olej ciągle mieszając. Proszek wymieszałem z mąką, przesiałem do masy jajecznej i delikatnie wymieszałem całość łyżką. Dodałem wiórki kokosowe i rodzynki. Z wierzchu posypałem jabłkami obtoczonymi w cynamonie.
Piekłem około 45 minut (suchy patyczek) w temperaturze 180 stopni. Swoje ciasto upiekłem w tortownicy z wkładką, idealna będzie foremka 20x30 cm.