Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy placek orzechowy.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 151
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 236
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 151
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28040
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać po jednym jajku i po łyżce przesianej mąki pszennej i ziemniaczanej, proszek, orzechy i mleko. Dobrze wyrobić ciasto na jednolitą masę. Wylać do płaskiej, natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Posypać cukrem pudrem lub polukrować albo polać czekoladą lub orzechową polewą. Ciasto można przybrać również bitą śmietaną.