Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowe z malinami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Mąkę przesiać, połączyć z masłem, jajkiem, orzechami, cukrem, skórką z cytryny. Szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną formę, zrobić podwyższony brzeg, nakłuć spód widelcem. Upiec na złoty kolor w temp. 220°C. 3 Wyjąć i wystudzić. Nałożyć maliny, posypać cukrem pudrem z wanilią. Udekorować bitą śmietaną.
ok. 45 minut
<strong>Superrada</strong>
Aby spód z kruchego ciasta był równy, należy ciasto w formie przykryć arkuszem papieru do pieczenia i wysypać na niego suchą fasolę i razem z nią piec.Źródło: Twoje Imperium