Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowe z malinami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11398
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6532
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5344
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11398
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6532
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5344
Składniki
Mąkę przesiać, połączyć z masłem, jajkiem, orzechami, cukrem, skórką z cytryny. Szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną formę, zrobić podwyższony brzeg, nakłuć spód widelcem. Upiec na złoty kolor w temp. 220°C. 3 Wyjąć i wystudzić. Nałożyć maliny, posypać cukrem pudrem z wanilią. Udekorować bitą śmietaną.
ok. 45 minut
<strong>Superrada</strong>
Aby spód z kruchego ciasta był równy, należy ciasto w formie przykryć arkuszem papieru do pieczenia i wysypać na niego suchą fasolę i razem z nią piec.Źródło: Twoje Imperium