Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piaskowe z ajerkoniakiem i kruszonką"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większe sztuki pokrój na połówki. Małe owoce pozostaw w całości. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasnokremową masę.
Kolejno wbij jajka. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp je do masy maślanej. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Na wierzchu ułóż truskawki. Lekko wciśnij je w ciasto. na kruszonkę zagnieć. Posyp owoce. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Naj