Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piaskowe z ajerkoniakiem i kruszonką"
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 156
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 119
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 67
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 156
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 119
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 67
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większe sztuki pokrój na połówki. Małe owoce pozostaw w całości. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasnokremową masę.
Kolejno wbij jajka. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp je do masy maślanej. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Na wierzchu ułóż truskawki. Lekko wciśnij je w ciasto. na kruszonkę zagnieć. Posyp owoce. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Naj