Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piaskowe z ajerkoniakiem i kruszonką"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większe sztuki pokrój na połówki. Małe owoce pozostaw w całości. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasnokremową masę.
Kolejno wbij jajka. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp je do masy maślanej. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Na wierzchu ułóż truskawki. Lekko wciśnij je w ciasto. na kruszonkę zagnieć. Posyp owoce. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Naj