Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Pleśniak jest jednym z moich ulubionych, gdyż łączy w sobie wilgotność ciasta kruchego oraz kwaśny smak konfitur.Ciasto pleśniak u mnie w domu podaje się podczas komunii oraz przyjazdu wyjątkowych gości.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 904
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1875
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 904
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1875
Składniki
Z mąki, masła, cukru pudru oraz 5 żółtek zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Jasne ciasto wałkujemy na wielkość formy do pieczenia(wyłożonej papierem do pieczenia). Następnie smarujemy dżemem wiśniowym, na który ścieramy ciasto kakaowe. Z białek ubijamy pianę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Krótko miksujemy. Pianę z białek układamy na ciemne ciasto. Na pianę ścieramy ostatnie jasne ciasto. Całość pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach.
Zapraszam na mojego bloga!