Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkową pianką pod galaretką"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wojnicza
Ciasto: margarynę i cukier puder utrzyj z żółtkami. Dodaj resztę składników, wymieszaj. Wylej na blachę. Piecz 30 min w 180°C.
Pianka: galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Śmietanę ubij, dodając ostudzoną galaretkę. Biszkopty posmaruj marmoladą, sklej po dwa. Ułóż na cieście, zalej pianką. Schłodź. Na cieście ułóż winogrona, polej przygotowaną według instrukcji galaretką.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie