Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto cynamonowe. Idealne na deser.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5304
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34490
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2144
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113808
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5304
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34490
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2144
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113808
Składniki
Rozpuść margarynę i przestudzić.
Mleko ugotować z cukrem, dodać jajka, marmolade i letnią margarynę.Odstawić do przestygnięcia.
Kakao, cynamon, sodę i mąkę przesiać razem do miski. Dodać do mleka ze składnikami i miksować do powstania jednolitej i gładkiej masy.
Ciasto wylać na blachę natłuszczoną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180*-200*C ok 45 min. po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.