Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto cynamonowe. Idealne na deser.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 329
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1412
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 141
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 41
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 329
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1412
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 141
Składniki
Rozpuść margarynę i przestudzić.
Mleko ugotować z cukrem, dodać jajka, marmolade i letnią margarynę.Odstawić do przestygnięcia.
Kakao, cynamon, sodę i mąkę przesiać razem do miski. Dodać do mleka ze składnikami i miksować do powstania jednolitej i gładkiej masy.
Ciasto wylać na blachę natłuszczoną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180*-200*C ok 45 min. po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.