Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek jest niezwykle mało kaloryczny, nie zawiera ani grama cukru. Można zajadać się nim śmiało bez wyrzutów sumienia.:) Przepis zaczerpnięty z programu "Rewolucja na tealerzu" lekko zmodyfikowany przeze mnie:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98981
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98981
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
Do dużej miski wrzucić twaróg, dodać do niego nasiona z laski wanilii. Zmiksować. W trakcie miksowania dodawać po 1 jajku. Miksować, aż składniki się połączą. Dodać żurawinę (przelaną uprzednio wrzątkiem), orzychy i słonecznik. Wymieszać łyżką.
Włączyć piekarnik na 180- 200 stopni. Wyłożyć tortownicę (26 cm) papierwm do pieczenia. Wlać sernik do formy. Wierzch sernika przykryć folią spożywczą. Piec w kąpieli wodnej około 80 min. (Ja piekłam w 200 stopniach 90 min, bo mam słaby piekarnik)
Ostudzić na ściereczce, gdyż sernik puszcza sporo wody, która musi odsiąknąć. Najlepiej smakuje, gdy postoi z godzinkę w lodówce- twaróg staje się ściślejszy. Można udekorować zmiksowanymi truskawkami (ja niestety ich nie posiadałam). Smacznego!