Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek jest niezwykle mało kaloryczny, nie zawiera ani grama cukru. Można zajadać się nim śmiało bez wyrzutów sumienia.:) Przepis zaczerpnięty z programu "Rewolucja na tealerzu" lekko zmodyfikowany przeze mnie:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 215
Składniki
Do dużej miski wrzucić twaróg, dodać do niego nasiona z laski wanilii. Zmiksować. W trakcie miksowania dodawać po 1 jajku. Miksować, aż składniki się połączą. Dodać żurawinę (przelaną uprzednio wrzątkiem), orzychy i słonecznik. Wymieszać łyżką.
Włączyć piekarnik na 180- 200 stopni. Wyłożyć tortownicę (26 cm) papierwm do pieczenia. Wlać sernik do formy. Wierzch sernika przykryć folią spożywczą. Piec w kąpieli wodnej około 80 min. (Ja piekłam w 200 stopniach 90 min, bo mam słaby piekarnik)
Ostudzić na ściereczce, gdyż sernik puszcza sporo wody, która musi odsiąknąć. Najlepiej smakuje, gdy postoi z godzinkę w lodówce- twaróg staje się ściślejszy. Można udekorować zmiksowanymi truskawkami (ja niestety ich nie posiadałam). Smacznego!