Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kawowo-orzechowe z musem jabłkowym"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1319
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1319
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami i resztą składników. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź.
Mus jabłkowy: jabłka zagotuj. Wsyp galaretkę, wymieszaj.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami. Dodaj kawę rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody, wsyp kawę zbożową, dodaj połamaną czekoladę, utrzyj.
Ciasto nasącz herbatą. Rozsmaruj mus jabłkowy. Ułóż biszkopty nasączone w cappuccino, rozsmaruj krem. Udekoruj np. czekoladą.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie