Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec karnawału to okres, gdy przygotowujemy mnóstwo szybkich i łatwy deserów. Jednym z takich właśnie deserów mogą być koperty francuskie z kremem czekoladowym. Przygotowanie kopert francuskich z kremem czekoladowym jest naprawdę dziecinie proste i nie zajmuje dużo czasu. W przygotowanie tych małych ciasteczek możemy również zaangażować dzieci. Na pewno się ucieszą. Koperty francuskie to również doskonałe małe słodkości na piknik czy wyprawę za miasto. Polecam!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18250
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6779
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18250
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6779
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach. Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami. Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.