Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec karnawału to okres, gdy przygotowujemy mnóstwo szybkich i łatwy deserów. Jednym z takich właśnie deserów mogą być koperty francuskie z kremem czekoladowym. Przygotowanie kopert francuskich z kremem czekoladowym jest naprawdę dziecinie proste i nie zajmuje dużo czasu. W przygotowanie tych małych ciasteczek możemy również zaangażować dzieci. Na pewno się ucieszą. Koperty francuskie to również doskonałe małe słodkości na piknik czy wyprawę za miasto. Polecam!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2601
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2744
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2949
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2601
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2744
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2949
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Ciasto dzielimy na kwadraty o równych bokach. Na środku każdego kwadratu kładziemy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Ciasto sklejamy dłuższymi bokami. Ciasto przecinamy u góry, aby podczas pieczenia powietrze miało gdzie ulecieć. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczmy około 15-20 minut w 190 stopniach. Studzimy.