Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche, delikatne i pyszne ciasteczka. Kiedy je piekłam w domu unosił się piękny maślany zapach. Rozpływają się w ustach zaraz po pierwszym kęsie. Dodatkową zaletą ciasteczek jest to, że mogą poleżeć dłużej…oczywiście jeśli damy im szansę ????
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1325
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39486
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1325
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39486
Składniki
Składniki na ciasteczka zagniotłam. Schłodziłam ciasto w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowałam na grubość ok. 3 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka.
Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 14-15 minut. Oprószyłam cukrem pudrem gdy wystygły.