Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 303
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2997
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 303
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2997
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką jajka, jogurt, powidła, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
Do masy przesiej mąkę, cynamon, kakao, sodę i proszek do pieczenia, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i piec w temperaturze 175 st. około 45 minut lub do suchego patyczka.
Śmietanę podgrzej z czekoladą do rozpuszczenia. Po wystudzeniu ciasta polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.