Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 83
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 83
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką jajka, jogurt, powidła, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
Do masy przesiej mąkę, cynamon, kakao, sodę i proszek do pieczenia, na koniec dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i piec w temperaturze 175 st. około 45 minut lub do suchego patyczka.
Śmietanę podgrzej z czekoladą do rozpuszczenia. Po wystudzeniu ciasta polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.