Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pistacjowy marmurek"
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 807
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1419
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 807
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1419
Składniki
Biszkoptowy blat ułóż na spodzie dużej tortownicy. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Limonkę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z sokiem oraz skórką z limonki. Śmietanę ubij na sztywno.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę serową ostrożnie wymieszaj ze śmietaną i żelatyną. Krem rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mielonymi pistacjami.
Na biszkoptowy spód na przemian nalewaj porcje białego i zielonego kremu. Przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Schładzaj 3 godziny. Gotowe ciasto potnij na porcje. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z miąższu arbuza oraz kolorowych melonów.Źródło: Naj