Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pistacjowy marmurek"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21676
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 222
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21676
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 222
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
Składniki
Biszkoptowy blat ułóż na spodzie dużej tortownicy. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Limonkę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z sokiem oraz skórką z limonki. Śmietanę ubij na sztywno.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę serową ostrożnie wymieszaj ze śmietaną i żelatyną. Krem rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mielonymi pistacjami.
Na biszkoptowy spód na przemian nalewaj porcje białego i zielonego kremu. Przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Schładzaj 3 godziny. Gotowe ciasto potnij na porcje. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z miąższu arbuza oraz kolorowych melonów.Źródło: Naj