Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pistacjowy marmurek"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Biszkoptowy blat ułóż na spodzie dużej tortownicy. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Limonkę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z sokiem oraz skórką z limonki. Śmietanę ubij na sztywno.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę serową ostrożnie wymieszaj ze śmietaną i żelatyną. Krem rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mielonymi pistacjami.
Na biszkoptowy spód na przemian nalewaj porcje białego i zielonego kremu. Przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Schładzaj 3 godziny. Gotowe ciasto potnij na porcje. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z miąższu arbuza oraz kolorowych melonów.Źródło: Naj