Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pistacjowy marmurek"
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 22
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 113
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 952
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 22
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 113
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 952
Składniki
Biszkoptowy blat ułóż na spodzie dużej tortownicy. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Limonkę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z sokiem oraz skórką z limonki. Śmietanę ubij na sztywno.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę serową ostrożnie wymieszaj ze śmietaną i żelatyną. Krem rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mielonymi pistacjami.
Na biszkoptowy spód na przemian nalewaj porcje białego i zielonego kremu. Przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Schładzaj 3 godziny. Gotowe ciasto potnij na porcje. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z miąższu arbuza oraz kolorowych melonów.Źródło: Naj