Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pistacjowy marmurek"
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 568
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2305
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 568
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2305
Składniki
Biszkoptowy blat ułóż na spodzie dużej tortownicy. Żelatynę namocz w zimnej wodzie, odstaw, aby spęczniała. Limonkę sparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z sokiem oraz skórką z limonki. Śmietanę ubij na sztywno.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Masę serową ostrożnie wymieszaj ze śmietaną i żelatyną. Krem rozdziel. Jedną połowę wymieszaj z mielonymi pistacjami.
Na biszkoptowy spód na przemian nalewaj porcje białego i zielonego kremu. Przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Schładzaj 3 godziny. Gotowe ciasto potnij na porcje. Udekoruj kuleczkami wyciętymi z miąższu arbuza oraz kolorowych melonów.Źródło: Naj