Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim dobrze znane praliny w nieco innej postaci... Delikatność kokosowego kremu złamana słonym posmakiem krakersów - ciasto wyjątkowe, bez wątpienia! :)
blacha 30x40, papier do wyłożenia
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 185
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 186
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 185
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 186
Składniki
Do kubeczka odlej 3/4 szklanki mleka, dodaj proszek budyniowy i cukier. Całość dokładnie rozmieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Kiedy zacznie kipieć wlej rozpuszczone budynie i gotuj aż całość zgęstnieje, następie odstaw w zimne miejsce do wystygnięcia. Masło utrzyj na gładką masę. Ciągle mieszając stopniowo dodawaj zimny budyń na zmianę z kokosem (część odłóż na posypanie wierzchu). Na koniec wlej alkohol. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie układaj warstwami krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wierzch posyp odłożonymi wcześniej wiórkami kokosowymi lub kokosowymi chipsami.