Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim dobrze znane praliny w nieco innej postaci... Delikatność kokosowego kremu złamana słonym posmakiem krakersów - ciasto wyjątkowe, bez wątpienia! :)
blacha 30x40, papier do wyłożenia
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2582
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2582
Składniki
Do kubeczka odlej 3/4 szklanki mleka, dodaj proszek budyniowy i cukier. Całość dokładnie rozmieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Kiedy zacznie kipieć wlej rozpuszczone budynie i gotuj aż całość zgęstnieje, następie odstaw w zimne miejsce do wystygnięcia. Masło utrzyj na gładką masę. Ciągle mieszając stopniowo dodawaj zimny budyń na zmianę z kokosem (część odłóż na posypanie wierzchu). Na koniec wlej alkohol. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie układaj warstwami krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wierzch posyp odłożonymi wcześniej wiórkami kokosowymi lub kokosowymi chipsami.