Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z bitą śmietaną jednoznacznie kojarzą nam się wakacjami. Są nie nieodłącznym elementem lata i czasów pełnych beztroski. Najpopularniejsze rurki z bitą śmietaną to te, które wypiekamy z ciasta francuskiego. Ja jednak postanowiłam nieco odmienić klasyczny przepis i proponuję przygotować takie małe smakołyki z ciasta krucho-drożdżowego. Jest to deser równie smaczny , a zarazem bardzo kruchy i puszysty. Ciasto krucho-drożdżowe nadaje rurką z kremem wyjątkowego smaku. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Rozczyn: Świeże drożdże rozgniatamy w ciepłym mleku. Dodajemy cukier i mąkę. Łączymy składniki i zostawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce. Ciasto: Do przesianej mąki wraz z cukrem dodajemy zimne masło i żółtka. Łączymy składniki. Do wstępnie połączonych składników dodajemy wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Następnego dnia ciasto wałkujemy i dzielimy na 12 pasków. Każdy pasek owijamy wokół specjalnych foremek do rurek wysmarowanych masłem . Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, aromat i śmietanfix. Krótko miksujemy. Każdą rurkę napełniamy bita śmietaną. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy w lodówce.