Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny puszysty robię go przy każdej nadarzającej się okazji...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416479
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416479
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i ucieramy mikserem do białości. Następnie dodajemy ser i wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną margarynę oraz budyń lub mąkę ziemniaczaną. Mieszamy mikserem. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka jajek na sztywną pianę. Przekładamy ją do masy serowej ale teraz mieszamy już nie mikserem tylko albo łyżką lub ręką. Blaszkę o rozmiarach 24/24 wykładamy papierem do pieczenia a następnie na dno blaszki układamy dwie warstwy herbatników. Na herbatniki wylewamy masę serową i pieczemy przy opcji piekarnika góra dół, najpierw 25 min w 180 stopniach potem 35 minut w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Gdyby podczas pieczenia za bardzo przypiekał się wierzch sernika przykrywamy go folią aluminiową. Smacznego.