Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny puszysty robię go przy każdej nadarzającej się okazji...
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1369
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12220
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1369
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12220
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i ucieramy mikserem do białości. Następnie dodajemy ser i wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną margarynę oraz budyń lub mąkę ziemniaczaną. Mieszamy mikserem. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka jajek na sztywną pianę. Przekładamy ją do masy serowej ale teraz mieszamy już nie mikserem tylko albo łyżką lub ręką. Blaszkę o rozmiarach 24/24 wykładamy papierem do pieczenia a następnie na dno blaszki układamy dwie warstwy herbatników. Na herbatniki wylewamy masę serową i pieczemy przy opcji piekarnika góra dół, najpierw 25 min w 180 stopniach potem 35 minut w 160 stopniach i 20 minut w 130 stopniach. Gdyby podczas pieczenia za bardzo przypiekał się wierzch sernika przykrywamy go folią aluminiową. Smacznego.