Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne pyszne letnie danie. Prosty dietetyczny deser na upalne dni.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 624
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2902
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 624
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2902
Składniki
Truskawki obieramy, myjemy. Połowę blendujemy z całym jogurtem - w mojej wersji nie ma cukru ponieważ miałam bardzo słodkie owoce i przygotowuje wersję fit :) W szklancegorącej wody rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny, czekamy aż przestygnie i dodajemy do koktajlu. Całość przelewamy do tortownicy ok 23 cm. Odstawiamy do lodówki.
Gotujemy galaretkę zgodnie z przepisem. Jeśli mamy bardzo gorące dni możemy dodać trochę mniej wody - będzie bardziej zwarta i nie roztopi się na talerzyku. Mocno studzimy - do lekkiego zgestnienia.
Wyjmujemy forme, układamy truskawki, zalewamy galaretką i odstawiamy na kilka godzi do lodówki ( najlepiej na noc) I gotowe :) Smacznego.