Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne pyszne letnie danie. Prosty dietetyczny deser na upalne dni.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Truskawki obieramy, myjemy. Połowę blendujemy z całym jogurtem - w mojej wersji nie ma cukru ponieważ miałam bardzo słodkie owoce i przygotowuje wersję fit :) W szklancegorącej wody rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny, czekamy aż przestygnie i dodajemy do koktajlu. Całość przelewamy do tortownicy ok 23 cm. Odstawiamy do lodówki.
Gotujemy galaretkę zgodnie z przepisem. Jeśli mamy bardzo gorące dni możemy dodać trochę mniej wody - będzie bardziej zwarta i nie roztopi się na talerzyku. Mocno studzimy - do lekkiego zgestnienia.
Wyjmujemy forme, układamy truskawki, zalewamy galaretką i odstawiamy na kilka godzi do lodówki ( najlepiej na noc) I gotowe :) Smacznego.