Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 29
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 46
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4174
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 29
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 46
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4174
Składniki
Z 2 szkl. mąki tortowej,4 łyżek cukru,2 zółtek,kw.śmietany,margaryny i pr. do pieczenia zagnieść ciasto i wyłożyć na wyłożoną papierem i wysmarowaną blache. SER:2 białka ubić na sztywno i dodać kolejno 6 żółtek i szklanke cukru.Później budyń,1/3 łyżeczki pr.do pieczenia,mąke ziemniaczaną,olej i stopniowo ser.Na koniec dodać mleko. Gotową mase wylać na ciasto i piec 40-45min w temp ok 170-180st.Po tym czasie wyjąc ciasto i wyłożyć na wierzch ubitą na sztywno piane(+ reszta cukru) i posypać wiórkami.Piec 25-30 min na złoty kolor.