Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5811
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18429
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1285
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5811
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18429
Składniki
Z 2 szkl. mąki tortowej,4 łyżek cukru,2 zółtek,kw.śmietany,margaryny i pr. do pieczenia zagnieść ciasto i wyłożyć na wyłożoną papierem i wysmarowaną blache. SER:2 białka ubić na sztywno i dodać kolejno 6 żółtek i szklanke cukru.Później budyń,1/3 łyżeczki pr.do pieczenia,mąke ziemniaczaną,olej i stopniowo ser.Na koniec dodać mleko. Gotową mase wylać na ciasto i piec 40-45min w temp ok 170-180st.Po tym czasie wyjąc ciasto i wyłożyć na wierzch ubitą na sztywno piane(+ reszta cukru) i posypać wiórkami.Piec 25-30 min na złoty kolor.