Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się go bardzo szybko i jest wyśmienity.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Masło utrzeć z z cukrem i cukrem waniliowym.Dodać jaja i dalej ucierać.Dodać budynie i zmielony twaróg cały czas ucierając.Rodzynki sparzamy wrzątkiem i po odsączeniu obsypujemy mąką,aby nie opadły na spód.Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą,lub obkładamy papierem do pieczenia,wtedy nie trzeba smarować.Wlewamy przygotowane ciasto twarogowe,wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temp.200 stopni C około godziny. Smacznego.