Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to deser, który sprawdzi się na przyjęciach i spotkaniach. Nie wymaga dużo czasu, a jest przy tym smaczny. Moim zdaniem ciasto snikers bez pieczenia to deser dla małych i dużych. Krem orzechowy wraz z bitą śmietaną stanowią doskonałe połączenie słodkiego i słonego.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 204
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 204
Składniki
Śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję krem orzechowy. Miksuję. Pierwszą warstwę herbatników układam w kwadratowej formie. Smaruję 1/3 kremu. Na kremie układam ponownie herbatniki. Na herbatnikach 1/3 kremu. Na kremie ponownie układam ostatnią warstwę herbatników. Na herbatnikach smaruję ostatnią warstwę kremu. Dekoruję orzeszkami ziemnymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.