Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je upiec wcześniej i przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniku.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 301
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15015
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2985
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 301
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15015
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2985
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól i wymieszaj. W drugiej misce utrzyj na gładko masło z cukrem, dodaj jajko, chwilę miksuj wszystko razem. Wsyp suche składniki i pokrojoną czekoladę. Wyrób ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki ciasta i formuj kulki. Lekko spłaszcz. Układaj w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180 st.