Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je upiec wcześniej i przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniku.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól i wymieszaj. W drugiej misce utrzyj na gładko masło z cukrem, dodaj jajko, chwilę miksuj wszystko razem. Wsyp suche składniki i pokrojoną czekoladę. Wyrób ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki ciasta i formuj kulki. Lekko spłaszcz. Układaj w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180 st.