Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je upiec wcześniej i przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól i wymieszaj. W drugiej misce utrzyj na gładko masło z cukrem, dodaj jajko, chwilę miksuj wszystko razem. Wsyp suche składniki i pokrojoną czekoladę. Wyrób ciasto.
Z ciasta odrywaj małe kawałki ciasta i formuj kulki. Lekko spłaszcz. Układaj w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180 st.