Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Posiekać nożem margarynę i mąkę dodać żółtka i proszek do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 3 łyżi cukru i cynamon, wymieszać. Białka ubić dodać szkl. cukru i suchy kisiel. Na blachę wyłozyć jedną część ciasta, na to jabłka, ubitą pianę, na wierzch zetrzeć na tarce na grubych oczkach drugą część ciasta. piec ok. 1 godz. w temp. 180C