Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszna tarta oreo. Ciemne czekoladowe ciasto, które przełożyłam jasnym i bardzo puszystym kremem waniliowym. Całość wykończona jest bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto dla lubiących interesujące połączenia i prostotę wykonania. Tarta oreo od razu spotkała się z zachwytem moich bliskich. Ze stołu zniknęła w mgnieniu oka.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2068
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 20
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 15
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 55
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2068
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 20
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 15
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 38
Składniki
Ciasto: Mąkę i kakao przesiewam. Dodaje cukier puder, zimne masło i żółtka. Zagniatam ciasto. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny. Formę do tarty smaruje masłem i obsypuje bułką tartą. Ciasto wałkuje na wielkość formy. Wykładam ciastem dno i brzegi formy. Nakłuwam widelcem, przygniatam grochem. Piekę 15 minut w 180 stopniach. Zdejmuje groch. Kontynuuje pieczenie następne 15 minut. Studzę. Krem waniliowy: Zimną śmietanę ubijam. Dodaje aromat, cukier puder i śmietanfix. Miksuje do połączenia się składników. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaje pokruszone ciasteczka oreo. Mieszam. Na dnie wystudzone ciasta układam masę. Chłodzę ciasto godzinę. Dodatkowo: 250 ml zimnej śmietany ubijam. Dodaje cukier puder. Miksuję. Ubitą śmietanę smaruje na kremie waniliowym. Dekoruje pozostałymi ciasteczkami oreo i płatkami czekoladowymi. Chłodzę jeszcze godzinę.
Zapraszam na mojego bloga!