Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 696
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3952
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 696
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3952
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Zaparzoną kawę mieszamy z likierem, wlewamy do głębokiego talerza, odstawiamy, aby przestygła. W tym czasie ucieramy do białości żółtka z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy ser i dalej ucieramy.
Białka ubijamy z pozostałym cukrem na bardzo sztywno i delikatnie mieszamy z serem.
Biszkopty na sekundę wkładamy jedną stroną do kawy i natychmiast wykładamy nimi dno płaskiego szklanego naczynia wielkości 20 x 40 cm. Na biszkopty kładziemy połowę sera. Posypujemy przez sitko kakao.
Czynności powtarzamy jeszcze raz w tej samej kolejności. Deser chłodzimy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Wartość odżywcza 1 porcji 286 kcal. Białko 6 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 22 g