Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3981
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3981
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Zaparzoną kawę mieszamy z likierem, wlewamy do głębokiego talerza, odstawiamy, aby przestygła. W tym czasie ucieramy do białości żółtka z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy ser i dalej ucieramy.
Białka ubijamy z pozostałym cukrem na bardzo sztywno i delikatnie mieszamy z serem.
Biszkopty na sekundę wkładamy jedną stroną do kawy i natychmiast wykładamy nimi dno płaskiego szklanego naczynia wielkości 20 x 40 cm. Na biszkopty kładziemy połowę sera. Posypujemy przez sitko kakao.
Czynności powtarzamy jeszcze raz w tej samej kolejności. Deser chłodzimy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Wartość odżywcza 1 porcji 286 kcal. Białko 6 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 22 g