Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10369
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12808
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10369
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12808
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Czas przygotowania 55 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Zaparzoną kawę mieszamy z likierem, wlewamy do głębokiego talerza, odstawiamy, aby przestygła. W tym czasie ucieramy do białości żółtka z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy ser i dalej ucieramy.
Białka ubijamy z pozostałym cukrem na bardzo sztywno i delikatnie mieszamy z serem.
Biszkopty na sekundę wkładamy jedną stroną do kawy i natychmiast wykładamy nimi dno płaskiego szklanego naczynia wielkości 20 x 40 cm. Na biszkopty kładziemy połowę sera. Posypujemy przez sitko kakao.
Czynności powtarzamy jeszcze raz w tej samej kolejności. Deser chłodzimy w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Wartość odżywcza 1 porcji 286 kcal. Białko 6 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 22 g