Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik gruszkowy"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Piecz 25 min w temp. 190°C. Przekrój na 2 placki.
Masa I: ubij kremówkę z serkiem. Wymieszaj z rozpuszczoną w 150 ml wrzątku, ostudzoną żelatyną. Wylej na spód ciasta. Schłodź.
Masa II: owoce odsącz z zalewy. Duże – pokrój. 3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku. Kiedy zaczną gęstnieć, wymieszaj z owocami. Wylej na masę serową. Nakryj drugim plackiem ciasta. Schłodź.
Masa III: kremówkę ubij ze śmietanfiksami, wyłóż na ciasto. Udekoruj, np. winogronami. Galaretki cytrynowe rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zaczną tężeć, wylej na wierzch ciasta. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Porcje: 20. Przygot.: 120 min. Cena: 2,10 zł. Kalorie: 282.
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Bella Relaks