Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z kremem karmelowym"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 763
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 573
Składniki
na ciasto jasne: 5 jajek, po szklance cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto ciemne: 4 jajka, po 3/4 szklanki cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.
Krem karmelowy: puszka masy karmelowej, 2 żółtka, 25 dag margaryny, łyżka rumu. Posypka słonecznikowa: 30 dag słonecznika, po 15 dag masła i cukru, 8 dag margaryny, 2 łyżki mleka, polewa
Ciasta: ubij białka, wsyp resztę składników. Upiecz jasny i ciemny biszkopt tej samej wielkości. Krem karmelowy: utrzyj masę karmelową z żółtkami, margaryną, rumem. Posypka słonecznikowa: zagotuj , wyłóż na blaszkę i piecz, chwilę (część włóż do kremu).
Biszkopt jasny posmaruj kremem karmelowym, nakryj biszkoptem kakaowym. Wierzch polej polewą, posyp zimną, pokruszoną posypką.
Czas przygotowania: 120 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie