Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort arbuzowy"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1518
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1392
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 284
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1518
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1392
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 284
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, a następnie dodaj cukier, żółtka, mąkę i proszek.
Ciasto wymieszaj i przełóż do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30 minut w 180°C.
Z arbuza wyjmij pestki i zmiksuj razem z melonem (odłóż 1/4 owoca).
Powstały mus połącz z jogurtem greckim i cukrem. Żelatynę namocz w wodzie, wsyp do niej galaretkę, po czym dodaj do reszty składników.
Zalej biszkopt tężejącą masą owocową oraz drugą galaretką. Wierzch udekoruj kawałkami pozostałego melona i wstaw tort do lodówki.
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>Źródło: Super TV