Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort arbuzowy"
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 715
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 3023
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 221
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 715
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 3023
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 221
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, a następnie dodaj cukier, żółtka, mąkę i proszek.
Ciasto wymieszaj i przełóż do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30 minut w 180°C.
Z arbuza wyjmij pestki i zmiksuj razem z melonem (odłóż 1/4 owoca).
Powstały mus połącz z jogurtem greckim i cukrem. Żelatynę namocz w wodzie, wsyp do niej galaretkę, po czym dodaj do reszty składników.
Zalej biszkopt tężejącą masą owocową oraz drugą galaretką. Wierzch udekoruj kawałkami pozostałego melona i wstaw tort do lodówki.
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>Źródło: Super TV