Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i tradycyjna babka łaciata. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1114
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11373
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8159
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1114
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11373
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 433
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą gładką masę. Stopniowo dodawaj po jednym jajku dalej miksując.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj partiami do masy i mieszaj powoli aż składniki się połączą.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej części dodaj kakao i krótko zmiksuj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wylewaj partiami raz jasne raz ciemne, na koniec wymieszaj ciasto wykałaczką.
Babkę piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.