Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i tradycyjna babka łaciata. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9552
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2638
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 276
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9552
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą gładką masę. Stopniowo dodawaj po jednym jajku dalej miksując.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj partiami do masy i mieszaj powoli aż składniki się połączą.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej części dodaj kakao i krótko zmiksuj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wylewaj partiami raz jasne raz ciemne, na koniec wymieszaj ciasto wykałaczką.
Babkę piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.