Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchna i tradycyjna babka łaciata. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą gładką masę. Stopniowo dodawaj po jednym jajku dalej miksując.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj partiami do masy i mieszaj powoli aż składniki się połączą.
Ciasto podziel na dwie części, do jednej części dodaj kakao i krótko zmiksuj. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wylewaj partiami raz jasne raz ciemne, na koniec wymieszaj ciasto wykałaczką.
Babkę piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.