Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto z nutą herbaty idealne na świąteczny stół.
mikser, miska, łyżka, garnuszek, pędzelek, foremka na babkę
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Foremkę na babkę smarujemy olejem.Całe jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodajemy stopniowo olej i powoli wlewamy jeszcze ciepłą herbatę. Miksujemy chwilę i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i rodzynki. Ciasto wlewamy do foremki i pieczemy w 200 stopniach 30-40 minut.
1/2 szklanki wody zagotowujemy z cukrem, sokiem i skórką z cytryny i pomarańczy. Studzimy. Ponczem nasączamy gorącą babkę i posypujemy cukrem pudrem. Zdobimy ozdobami.