Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co pod tą tajemniczą nazwą się kryje? Jest to nic innego, jak pyszny krem budyniowy przekładany pierniczkami. Ten deser doskonale sprawdzi się, gdy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie tradycyjnych świątecznych ciast. Zimowy pucharek jest to propozycja na łatwe i efektowne zakończenie tej najważniejszego wieczoru w roku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2062
Składniki
250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i obie mąki. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę mleczną. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy do momentu powstania puszystego kremu. Na dnie pucharku kruszymy pierniki. Na pierniczkach układamy 1/2 kremu. Na kremie ponownie układamy pierniczki. Na pierniczkach ponownie układamy 1/2 kremu. Na wierzchu posypujemy płatkami migdałowymi. Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!