Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co pod tą tajemniczą nazwą się kryje? Jest to nic innego, jak pyszny krem budyniowy przekładany pierniczkami. Ten deser doskonale sprawdzi się, gdy nie mamy zbyt dużo czasu na przygotowanie tradycyjnych świątecznych ciast. Zimowy pucharek jest to propozycja na łatwe i efektowne zakończenie tej najważniejszego wieczoru w roku.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozpuszczamy budyń i obie mąki. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę mleczną. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy partiami zimny budyń. Miksujemy do momentu powstania puszystego kremu. Na dnie pucharku kruszymy pierniki. Na pierniczkach układamy 1/2 kremu. Na kremie ponownie układamy pierniczki. Na pierniczkach ponownie układamy 1/2 kremu. Na wierzchu posypujemy płatkami migdałowymi. Chłodzimy dwie godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga!